Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، حضرت آیت‌الله سید مجتبی رودباری از روحانیون و علمای گیلانی و از شاگردان حضرت امام خمینی (ره) ساعتی پیش در سن ۸۹ سالگی به علت کهولت سن به لقاالله پیوست.

فرزند آیت‌الله سید مجتبی رودباری دقایقی پیش در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در رشت با تأیید درگذشت این روحانی عالیقدر گیلانی اظهار کرد: حضرت آیت‌الله رودباری ساعتی پیش به دلیل کهولت سن در سن ۸۹ سالگی در رشت درگذشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته فرزند حضرت آیت الله رودباری، جزئیات مراسم ختم این روحانی عالیقدر و برجسته گیلانی به زودی اطلاع رسانی خواهد شد.

حضرت ایت‌الله رودباری متولد ۱۳۱۲ در نجف اشرف بود که از سال ۱۳۱۹ همراه با پدر خود به رشت عزیمت کردند.

آیت الله رودباری پس از گذراندن دوره ابتدائی در رشت، در مهرماه ۱۳۲۶ شمسی به امر والد بزرگوار خود توفیق ورود به طلبگی را پیدا کرد و به همین منظور در نزد آیت الله ضیابری کتاب جامع المقدمات را فرا گرفت. آیت الله سید مجتبی رودباری در حالیکه سه سال در حوزه علمیه رشت به فراگیری علم و دانش اشتغال داشت در سال ۱۳۲۹ شمسی جهت ادامه تحصیلات به حوزه علمیه قم رفت و ۱۴ سال در جوار مرقد مطهر حضرت معصومه (سلام الله علیها) به فراگیری دروس مشغول شد. وی در سال ۱۳۴۳ به امر پدر گرامیشان حوزه علیمه قم را به قصد عزیمت به حوزه علمیه نجف اشرف ترک و مدت ۱۵ سال در جوار مرقد حضرت علی(علیه السلام) به فراگیری فقه و اصول پرداخت.

وی در زمان تحصیل در حوزه‌های علمیه قم و نجف اشرف توفیق تشرف به مدت ۲۳ سال در درس حضرت امام (رحمه الله علیه) را داشت. از دیگر اساتید وی می‌توان مرحوم آیت الله حاج سید محمود ضیابری، حاج شیخ محمدعلی امنیان،آقا میرزا جعفر سبحانی تبریزی، میرزا محمد تقی ستوده اراکی، حاج سید عبدالکریم اردبیلی، شهید مفتح همدانی، علامه طباطبایی، آیت الله العظمی بروجردی، آیت الله العظمی میرزا هاشم آملی، آیت الله خوئی و آیت الله العظمی حکیم را نام برد.

آیت الله سید مجتبی رودباری در شهریور ۱۳۵۸ شمسی به ایران عزیمت و وارد شهر رشت شد.  آیت الله رودباری مسئول مدرسه علمیه جامع رشت و نائب رئیس شورای مدیریت حوزه‌های علمیه گیلان بود. مسجد صفی تاریخی‌ترین مسجد شهر رشت در محله‌ای به همین نام واقع شده و به نام‌های مسجد سفید و شهیدیه نیز معروف است.

مسجد صفی طبق عبارتی که روی یک کاشی در داخل محراب دیده می شود در سال ۱۳۳۴ هجری قمری (۱۲۹۵ ه.ش) به دست حاجی یوسف کاشی ساز تجدید بنا شد.این مسجد در دوران انقلاب از پایگاه‌های اصلی تجمعات مردمی و هدایت مبارزات مردمی، پخش اعلامیه‌های امام و نشست‌های انقلابی بود.

آیت الله سید مجتبی رودباری، سابقه تحصیل در محضر امام خمینی (رحمه الله علیه) دارد. در سال ۱۳۲۹ هجری شمسی که به قم مشرف شد در مرحله سطح بود. وقتی می‌خواست درس خارج را شروع کند بدواً خدمت آیت الله شیخ عباس شاهرودی و آیت الله العظمی بروجردی رفت که دو سال افتخار تلمذ این بزرگواران را داشت و بعد خدمت امام خمینی( رحمه الله علیه) رسید. البته در حین اینکه خدمت آیت الله بروجردی می‌رسیدخدمت امام خمینی(رحمه الله علیه) هم در مسجد سلماسی بود.

مسؤول مدرسه علمیه جامع رشت و نائب رئیس شورای مدیریت حوزه‌های علمیه گیلان بود از جمله مسوولیت‌های مرحوم حضرت آیت‌الله رودباری بوده است.

همچنین از جمله اقدامات فرهنگی آیت الله رودباری کتابخانه عمومی «حضرت امیرالمومنین (ع)» بوده که هر روزه عده‌ بسیاری از نوجوانان و جوانان به ویژه قشر دانش‌آموز و دانشجو از این مکان فرهنگی بهره‌ فراوان می‌بردند.

کد خبر 665744 برچسب‌ها خبر ویژه حوزه علمیه

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: خبر ویژه حوزه علمیه آیت الله رودباری آیت الله العظمی رحمه الله علیه حضرت آیت الله امام خمینی حوزه علمیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۳۴۳۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقطع سطح ۴ در حوزه علمیه خواهران اردبیل اجرا می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام رسول خواسته صبح چهارشنبه در نشست با خبرنگاران در اردبیل اظهار کرد: وجود مراکز علمی معتبر و مقاطع علمی بالا در هر منطقه‌ای به‌طور قطع اسباب رشد علمی و پژوهشی آن منطقه را فراهم می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: به حول و قوه الهی امروز اردبیل با وجود مراکز علمی و پژوهشی قوی دارای اساتید توانمند بوده و درجه علمی قابل توجهی را در سطح کشور به خود اختصاص داده است.

مدیر حوزه علمیه خواهران استان اردبیل افزود: علم‌آموزی مقدس است و یکی از افتخارات نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران فراهم‌آوری زمینه علم‌ آموزی برای قشر بانوان است و به ‌طور قطع تلاش دشمنان برای وارونه‌نمایی این مساله محکوم به شکست است.

خواسته بیان کرد: زنان در حرکت به سمت تمدن اسلامی ایران و ظهور حرکتی تاریخ‌ساز را رقم می‌زنند و با کسب علم و دانش، داشتن اصالت فکر و اندیشه‌ای وسیع می‌توانند در جامعه منشا خدمات بزرگی باشند.

وی گفت: امروزه ضرورت حضور بانوان متدین و مذهبی و متخصص در علوم دینی بیش از پیش در جامعه احساس می‌شود تا افکار مغرضانه یاوه‌گویان غربی را تبیین کرده و چهره واقعی آنها را رسوا کنند.

مدرس حوزه و دانشگاه های اردبیل تصریح کرد: نهاد مقدس حوزه علمیه خواهران با سیاست پرورش مادران متدین و مذهبی و به تبع آن تربیت فرزندان صالح و شایسته به منظور پاسداری از نظام مقدس جمهوری اسلامی و حفاظت از حرمت خون پاک شهدای عزیز از سال ۱۳۷۶ در استان اردبیل راه‌اندازی شده و رفته رفته در ۶ شهرستان توسعه یافته است.

حجت الاسلام خواسته بیان کرد: در حال حاضر بیش از یک هزار طلبه خواهر در استان در مقاطع سطح ۲ کارشناسی و سطح ۳ کارشناسی ارشد مشغول به فراگیری علوم دینی هستند.

وی اظهار کرد: مدرسه علمیه تخصصی الزهرا(س) اردبیل به عنوان بزرگترین واحد حوزوی خواهران شمالغرب کشور به مدیریت حضرت آیت‌الله سیدحسن عاملی نماینده ولی فقیه در استان در سال ۱۳۸۵ تاسیس شده است و در مقاطع سطح دو کارشناسی و سطح سه کارشناسی ارشد فعالیت می‌کند که به حول و قوه الهی و تلاش همکاران مدیریت استان امسال موفق شدیم مجوز اجرای مقطع سطح چهاردکتری در رشته تفسیر تطبیقی را از مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران کشور دریافت کنیم.

کد خبر 6100142

دیگر خبرها

  • اجتماع بزرگ دختران دانشجو در حرم حضرت معصومه(س) + تصاویر
  • رسانه‌ها بر ترویج حدیث اهل بیت(ع) سرمایه‌گذاری بیشتری کنند
  • آیت‌الله اعرافی: همه دستگاه‌ها پیوست مسجدی داشته باشند
  • مقطع سطح ۴ در حوزه علمیه خواهران اردبیل اجرا می‌شود
  • جشن مومنانه‌ همراه با پیوست علمی و فرهنگی در دهه کرامت
  • نقش و تأثیر زنان فرهیخته مسلمان در ارتقا اندیشه دینی بررسی می شود
  • ظرفیت استقبال از گفتمان انقلاب اسلامی در دنیا بی نهایت است
  • تجدید میثاق مسئولان حوزه حج و زیارت با آرمان‌های امام خمینی (قدس سره)
  • آیا بانوان می‌توانند امام جماعت شوند؟ + نظرات مراجع تقلید
  • نهضت علمی امروز میراث پرافتخار مکتب امام صادق(ع) است