Web Analytics Made Easy - Statcounter

امروز، یکشنبه بیست و سوم آبان سال ۱۴۰۰ هجری شمسی، برابر با هشتم ربیع الثانی سال ۱۴۴۳ هجری قمری و مطابق با چهاردهم نوامبر سال ۲۰۲۱ میلادی است.

خبرگزاری میزان _ خبرگزاری صدا و سیما نوشت: مهم‌ترین رویداد‌های تاریخی جهان در چنین روزی (بیستم و سوم آبان) به شرح زیر است:

انحلال مجلس شورای ملی ایران

۱۰۶ سال پیش در چنین روزی، بیست و سوم آبان سال ۱۲۹۴ هجری شمسی مجلس سوم شورای ملی ایران به دستور احمدشاه، آخرین پادشاه از سلسله قاجاریه منحل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اقدام نادرست پس از ملاقات احمد شاه با وزرای مختار روس و انگلیس صورت گرفت. در آن زمان دولت‌های روس و انگلیس سعی داشتند ایران را در جنگ جهانی اول، علیه آلمان وارد نبرد کنند و از این رو نیرو‌های خود را به سوی ایران حرکت دادند. انگلیسی‌ها در جنوب نیرو پیاده کردند و ارتش روسیه نیز از شمال به طرف تهران حرکت کرد. پس از حرکت نیرو‌های روسی به طرف تهران، عده‌ای از نمایندگان مجلس به نشانه اعتراض به ورود قوای بیگانه به کشور و تجاوز آن‌ها به استقلال و تمامیت ارضی ایران، کمیته دفاع ملی را تاسیس کردند. آنان نتوانستند کار عمده‌ای از پیش ببرند، زیرا حاکمیت ایران در این زمان به دلیل بی لیاقتی سران کشور، به ضعیف‌ترین حد رسیده بود. سرانجام پس از انقلاب سال ۱۹۱۷ میلادی در روسیه، نیرو‌های این کشور، شمال ایران را تخلیه کردند، اما ارتش انگلیس، جای آن‌ها را گرفت. انگلیس با اقداماتی ظالمانه، از جمله برقراری حکومتی دست نشانده، کوشید به مطامع استعماری خود در ایران دست یابد.

میلاد امام حسن عسکری (ع)، امام یازدهم شیعیان

۱۲۱۱ سال پیش در چنین روزی، هشتم ربیع الثانی سال ۲۳۲ هجری قمری حضرت امام «حسن عسکری» (ع) از نوادگان رسول گرامی اسلام (ص) در مدینه چشم به جهان گشود. آن حضرت در کودکی به اتفاق پدر بزرگوارش امام هادی (ع)، تحت فشار و اجبار حکومت عباسی به سامرا ـ در عراق ـ مهاجرت کرد و در مدت ۱۳ سال اقامت در این شهر، از محضر پدر بزرگوارش کسب فیض کرد. امام حسن عسکری (ع) درپی رحلت پدر گرامیش، امام هادی (ع)، بیش از پنج سال مسئولیت خطیر هدایت و امامت مسلمانان را عهده دار شد. دوران امامت حضرت امام حسن عسکری (ع) مقارن با اوج اقتدار سیاسی و نظامی حکام عباسی بود. عمر امام حسن عسکری (ع) فقط ۲۸ سال بود که چند سال از آن، تحت نظر یا تبعید و یا در زندان حاکمان عباسی گذشت. بااین حال این امام بزرگوار در روشن نگهداشتن چراغ هدایت مسلمانان، نقش قابل توجهی داشت. جلوه این تاثیر در پرورش اندیشمندان مسلمانی است که تحت تعلیمات امام حسن عسکری (ع)، علوم اسلامی را فرا گرفتند و هرکدام با آفرینش آثار مکتوب در زمینه‌های گوناگون علوم اسلامی، در حفط و شکوفایی معارف اسلامی، گام‌های بلندی برداشتند. باعرض تبریک به مناسبت سالروز ولادت این یادگار گرامی پیامبر اسلام (ص)، سخنی کوتاه از آن حضرت را نقل می‌کنیم که فرمود: «آن کس که بیش از همه برای حقوق مردم احترام قائل است، مقامش نزد خداوند از همه بالاتر است.»

روز جهانی دیابت

۱۴ نوامبر روز جهانی دیابت است. شکل‏ گیری و توسعه پدیده شهر نشینی، تغییر الگوی غذایی و کاهش تحرک و فعالیت بدنی مناسب، شرایط مساعدی برای افزایش میزان قند خون و ابتلا به بیماری دیابت را پدید آورده است. این بیماری از جمله بیماری ‏هایی است که هر سال در جهان گسترش می ‏یابد به طوری که بر اساس آمار‌ها در سال ۲۰۱۵ جمعیت مبتلایان به دیابت در جهان از مرز ۴۰۰ میلیون نفر هم گذشت!. چهاردهم نوامبر، سالگرد تولد «فردریک بانتینگ» کاشف انسولین، اولین بار در سال ۱۹۹۱ با همکاری بنیاد بین‌المللی دیابت (IDF) و سازمان جهانی بهداشت (WHO) به عنوان روز جهانی دیابت نامگذاری شده است. هدف از نامگذاری چنین روزی افزایش آگاهی عمومی در ارتباط با علل، عوارض، پیشگیری و درمان این پدیده روزافزون است.

کشف اکوادور

۴۸۸ سال پیش در چنین روزی، چهاردهم نوامبر سال ۱۵۳۳ میلادی سرزمین اکوادور واقع در آمریکای جنوبی، توسط کاشفان اسپانیایی کشف و ضمیمه متصرفات این کشور شد. اکوادور مدت سه قرن تحت سلطه و استعمار اسپانیا بود، اما در سال ۱۸۲۲ میلادی، مبارزات آزادیخواهانه مردم این سرزمین به رهبری سیمون بولیوار، آزادی را به این کشور بازگرداند و اکوادور به فدراسیون کلمبیای بزرگ پیوست. این فدراسیون، دیری نپایید و در سال ۱۸۳۰ منحل و تجزیه شد و در تمام کشور‌های عضو آن، از جمله اکوادور، نظام جمهوری برقرار شد. اکوادور با وسعت ۲۸۳۵۶۱ کیلومتر مربع، در ساحل اقیانوس آرام و همسایگی کلمبیا و پرو قرار دارد.

تولد جواهر لعل نهرو

۱۳۲ سال پیش در چنین روزی، چهاردهم نوامبر سال ۱۸۸۹ میلادی «جواهر لعل نهرو» (Jawaharlal Nehru) یکی از رهبران بزرگ مبارزه هند علیه استعمار انگلیس در الله آباد - در شمال هند - متولد شد. نهرو فارغ التحصیل رشته حقوق بود و پس از عضـویت در نهضت ملی هند، مبارزه با استعمار انگلیس را آغاز کرد. نهرو به خاطر نقش موثرش در این مبارزات، چند بار دستگیر و زندانی شد. با پیوستن مهاتما گاندی به نهضت ملی هند، این دو رهبر بزرگ سیاسی هند با هدایت مبارزات آزادیخواهانه مردم، ضربات مهلکی بر پیکر استعمار انگلیس وارد آوردند و سرانجام هند در ماه اوت سال ۱۹۴۷ استقلال یافت. نهرو در جریان مبارزات خود، ابتدا به ریاست حزب کنگره هند و سپس به مقام وزارت خارجه دولت موقت برگزیده شد و از زمان استقلال هند، مدت ۱۶ سال، نخست وزیری هند را به عهده داشت. وی درسال ۱۹۶۴ درگذشت. شایان ذکر است که نهرو در دوران اسارت خود در زندان‌های انگلیس در هند، آثاری همچون «زندگی من»، «نگاهی به تاریخ جهان» و «کشف هند» را به رشته تحریر درآورد.

بیشتر بخوانید: داستان سرشماری جمعیت در ایران؛ روزی که مشخص شد چند نفریم

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: تقویم تاریخ تقویم رسمی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: تقویم تاریخ تقویم رسمی سال پیش در چنین روزی روز جهانی دیابت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۷۸۵۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویم نجومی امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت / ثور ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ شوال ۱۴۴۵ و ۶ می ۲۰۲۴ است. روز دوشنبه طبق روایات متعلق است به حضرت امام حسن علیه السلام و امام حسین علیه السلام. سفارش شده تا اعمال نیک و خیر خود را در این روز به پیشگاه مقدس ایشان هدیه کنیم تا ثواب دوچندان نصیبمان گردد.

مناسبت‌ها و احکام دینی و اسلامی

امروز برای امور زیر خوب است:

آغاز بنایی و خشت بنا نهادن.

امور زراعی و کشاورزی.

ملاقات با قاضی و اقدامات قضایی.

داد و ستد و تجارت.

مطالبه حقوق.

و خرید کردن خوب است. 

مریض مراقبت بیشتری نیاز دارد. (منظوری مریضی است که امروز مریضیش شروع شود).

زایمان

زایمان مناسب و نوزاد حشر و نشر خوبی با مردم خواهد داشت.

مسافرت 

مسافرت مکروه و در صورت ضرورت همراه صدقه باشد.

احکام نجوم

امروز قمر در برج حمل و از نظر نجومی مناسب برای امور زیر است:

ختنه نوزاد.

آغاز درمان و معالجات.

ارسال کالا‌های تجاری به مشتری.

خرید لوازم و مایحتاج منزل.

آغاز کسب و کار.

صید و شکار و دام گذاری.

و فصد و حجامت نیک است.

امور مربوط به نوشتن ادعیه و حرز و نماز و بستن آن خوب است.

مباشرت امشب

مباشرت برای سلامتی مفید و فرزند دهانی خوشبو و دلی مهربان دارد.

اصلاح سر و صورت

طبق روایات، اصلاح مو (سر و صورت) در این روز از ماه باعث پشیمانی می‌شود.

حجامت خون دادن فصد زالو انداختن

خون دادن یا حجامت در این روز از ماه قمری، باعث ایمنی از ترس می‌شود.

ناخن گرفتن

دوشنبه برای گرفتن ناخن، روز مناسبی است و برکات خوبی از جمله قاری و حافظ قران گردد.

دوخت و دوز

دوشنبه برای بریدن و دوختن لباس نو روز بسیار مناسبی است و آن لباس موجب برکت میشود.

وقت استخاره در روز دوشنبه

از طلوع فجر تا طلوع آفتاب و بعداز ساعت ۱۰ تا ساعت ۱۲ ظهر و از ساعت ۱۶ عصر تا عشای آخر (وقت خوابیدن).

تعبیر خواب 

تعبیر خوابی که امشب شبِ سه شنبه دیده شود طبق ایه‌ی ۲۸ سوره مبارکه "قصص" است.

قال ذالک بینی و بینک...

و از معنای آن استفاده می‌شود که فرد مهمی نزد خواب بیننده بیاید؛ و شما مطلب خود را در این مضامین قیاس کنید.

ذکر روز شنبه یا قاضی الحاجات ۱۰۰ مرتبه. ذکر بعد از نماز صبح ۱۲۹ مرتبه یا لطیف که موجب یافتن مال کثیر میگردد. روز دوشنبه طبق روایات متعلق است به حضرت امام حسن علیه السلام و امام حسین علیه السلام. سفارش شده تا اعمال نیک و خیر خود را در این روز به پیشگاه مقدس ایشان هدیه کنیم تا ثواب دوچندان نصیبمان گردد. منبع: تقویم همسران نوشته‌ی حبیب الله تقیان tags # تقویم نجومی ، تقویم همسران سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • تقویم نجومی امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • تاریخ روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر ۱۴۰۳ + پیام و متن تبریک
  • ثبت تقویم مسابقات کشوری دوومیدانی ایران در فدراسیون جهانی 
  • ثبت تقویم مسابقات کشوری دوومیدانی ایران در فدراسیون جهانی
  • تزریق خون جدید در فدراسیون دوومیدانی/کار خوب کاربلدها
  • رابطه تاریخ تولد رند و افزایش اوتیسم + فیلم
  • تقویم نجومی امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • کول پالمر، ستاره درخشان چلسی که منچستر سیتی از آن محروم شد
  • کول پالمر پنجمین بازیکن تاریخ چلسی با تاثیرگذاری روی حداقل 30 گل در یک فصل لیگ برتر انگلیس
  • لمس ثانیه های یك تولد/ روز جهانی تکریم ماما